pondelok 20. marca 2023

Práčka búcha - tlmiče práčky

 Práčka búcha - možné príčiny:

Ak práčka búcha, môže to byť spôsobené niekoľkými faktormi. Niektoré z možných príčin sú:


  • Zlé rozloženie bielizne: Ak je bielizeň v práčke príliš nerovnomerne rozložená, môže to spôsobiť búchanie. Je dôležité, aby ste pri každom praní trochu narovnali bielizeň a nechali dostatok priestoru pre jeho voľný pohyb.


  • Nevyvážená náplň: Ak je náplň práčky nevyvážená, môže to spôsobiť búchanie počas prania. Zistite, či sú všetky kusy prádla rovnomerne rozložené po celej práčke a že sa netlačia na jednej strane.


  • Poruchy na práčke: Pokiaľ bol vylúčený problém s náplňou, môže ísť o poruchu na samotnej práčke. Môže sa jednať o zlý pohon bubna, poškodený bubon alebo nevyvážená vaňa práčky. Najčastejšou príčinou bývajú vadné tlmiče práčky.


  • Vyššia rýchlosť odporúčaná pre konkrétnu náplň: Práčky majú obmedzenie rýchlosti otáčania, ktorú môžu dosiahnuť. Pokiaľ bola rýchlosť zvolená vyššia, ako odporúča výrobca na danú náplň, môže to viesť k búchaniu bubna.


Ak sa problém s búchajúcou práčkou nevyrieši, môže to viesť k väčším problémom a poškodeniu práčky. V prípade, že neviete sami problém odstrániť, je najlepšie vyhľadať odbornú pomoc.

práčka búcha - poškodené tlmiče práčky


Ako zistím, že sú zlé tlmiče práčky

Ak máte podozrenie, že sú tlmiče vášej práčky zlé, môžete skontrolovať nasledujúce príznaky:


Hlučnosť: Ak počas prania počujete nezvyčajne hlučné búchanie alebo kovový zvuk, môže to byť znakom, že sú tlmiče poškodené alebo opotrebované.


Vibrácie: Ak sa práčka počas prania veľmi silno trasie alebo vibruje, môže to byť znakom, že sú tlmiče poškodené alebo opotrebované a nezvládajú absorbovať vibrácie.


Nerovná rovnováha: Ak sa náplň práčky počas prania neustále prekláňa na jednu stranu, môže to byť znakom, že tlmiče už nedokážu udržať rovnováhu v bubne.


Vlhkosť alebo olejovité škvrny: Ak vidíte vlhkosť, hrdzu či nebodaj olejovité škvrny na tlmičoch, môže to znamenať opotrebovanie alebo poškodenie tlmičov práčky.


Významné opotrebenie: Ak tlmiče vizuálne vyzerajú poškodené, máte dôvod k obavám. Ak sa objavujú praskliny, deformácie alebo iné viditeľné poškodenia, môže to byť príznakom potreby výmeny.


Ak máte podozrenie, že sú tlmiče vášho práčky poškodené, odporúčame, aby ste sa obrátili na odborníka na opravu práčky, ktorý môže skontrolovať stav vašich tlmičov a odporučiť, či ich treba vymeniť alebo opraviť.

Ak ste zručný, môžete si ich vymeniť aj sami.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Práčka búcha - tlmiče práčky

 Práčka búcha - možné príčiny: Ak práčka búcha, môže to byť spôsobené niekoľkými faktormi. Niektoré z možných príčin sú: Zlé rozloženie biel...