utorok 13. októbra 2009

Oprava pračiek v Bratislave.

Na www.OPRAVA.eu je pár opravárov pračiek, ktorý robia servis v Bratislave. No len asi tri Bratislavské servisy majú na svojej stránke informácie o tom, čo všetko vlastne robia a ako ich človek nájde.
Napr. pán Gavorník na www.pracky-servis.sk má aj fotografie a vyzerá dôveryhodne. Alebo na www.pracky-umyvacky.skpán Horváth tiež dostatok informácií o svojom servise v Bratislave. Pán Lapšanský má takisto funkčnú stránku www.xamax.sk, takýto servis vyzerá naozaj dôveryhodne, v Bratislave by som zavolal určite jeho.
No niektoré servisné strediska by si mali svoju stránku určite inovovať, veď konkurencia na servis práčok v Bratislave je dosť veľká...

sobota 10. októbra 2009

Oprava práčky Whirlpool AWO.

Kúpili ste si práčku Whirlpool AWO? Odložte si záručný list a doklad o kúpe! Pretože posledné prípady sú dosť nepríjemné. Práčka (Whirlpool AWO/D) má jeden rok, zákazník si neodložil doklad o kúpe, a ložiská sú fuč... Po roku je to dosť nepríjemné, ak nám na práčke odídu ložiská. Hlavne, ak sa nedajú vymeniť, pretože plastová vaňa (nádrž) je tepelne zvarená a nedá sa rozobrať, takže sa musí meniť celá vrátane bubna a ložísk. Cena opravy? Aj 200 EUR! Takmer cena novej práčky.
Oprava práčky Whirlpool AWO, resp. výmena ložísk je teda dosť otázna.
Nezostáva nič, ako kúpa novej. Odporúčam pri kúpe práčky zohľadniť aj dĺžku záručnej doby, niektorý výrobcovia poskytujú aj 5 rokov (napr. vyššie rady práčky Beko), nedajte sa však zmýliť nálepkou na práčke, kde je uvedená záruka 10 rokov. Je to väčšinou záruka len na niektorú časť práčky, napr. motor.
V prípade pochybností sa poraďte radšej so svojím opravárom práčiek (www.oprava.eu/oprava-praciek).

štvrtok 8. októbra 2009

Kupujete práčku Fagor? Nájdite si najskôr servis...

Je to tak, ak kupujete práčku alebo iný spotrebič, ako chladničku, sporák, rúru či umývačku značky Fagor, overte si, aký budete mať na Fagor aj servis. Na Slovensku servis zabezpečujú dve firmy,  Fagor Slovensko, s.r.o. a  Salvia, s.r.o.
Informáciu o servise na práčky či chladničky Fagor nájdete na www.OPRAVA.eu.


Práčka búcha - tlmiče práčky

 Práčka búcha - možné príčiny: Ak práčka búcha, môže to byť spôsobené niekoľkými faktormi. Niektoré z možných príčin sú: Zlé rozloženie biel...